AutoProff Webinar: Markedsindsigter og forventninger for B2B brugtvognsmarkedet i 3. & 4. kvartal 2024

Dato: 11. september 2024

AutoProff deltagere:

  • Jesper Bruun Hansen, Chef for Data & AI

  • Henrik Krause Hansen, Chef for Auktion & Garantipris

Se webinaret 
Hvis du gik glip af webinaret eller ønsker at se det igen, kan du se optagelsen her.


Indhold

For at kunne navigere effektivt i et dynamisk marked er det afgørende at være opdateret med de seneste tendenser og forudsigelser på B2B-brugtbilsmarkedet.

  1. Den nyeste prisudvikling og markedsindsigter for B2B brugtbilsmarkedet.

  2. Hvilke faktorer du skal holde øje med i de kommende måneder for at sikre succes i 2024.


Resumé af webinaret

I dette webinar blev der dykket ned i de nyeste tendenser på B2B-brugtbilsmarkedet. Efter en periode præget af markante prisudsving, viser markedsdata, at priserne nu er stabiliseret på "før Corona"-niveau. Deltagerne fik præsenteret indsigter i markedets udvikling og fremtidige forudsigelser for slutningen af 2024.

Blandt hovedemnerne var:

  • Priskorrektioner og stabilisering: Siden prisboblen ”sprang” i Q4 2023, har markedet har nu stabiliseret sig til et mere normalt niveau, hvor de seneste måneder blot har været præget af mindre og forventede udsving ifm. sommerferie – og generelt har været meget stabilt for hele året.

  • Stigende efterspørgsel på elbiler, men der sælges masser af fossile: Benzin- og dieselbiler fører stadig an i brugtbilsmarkedet med let nedadgående tendens, hvor der opleves en markant stigning i efterspørgslen på elbiler.

  • Stigende efterspørgsel på den internationale auktion på ’nyere brugte biler’: Biler der er svære at afsætte på DK marked, ser vi tiltagende interesse i fra vores internationale forhandlere, hvor vi opnår gode salgsresultater især på vores internationale AutoProff auktioner.

  • Forventninger til resten af 2024: Der blev også givet en fremskrivning af markedsudviklingen, der indikerer en stabil efterspørgsel for elbiler og et fortsat solidt brugtbilsmarked trods prisjusteringer, hvor prisindeks forventes at falde en smule, afhængigt af udbud og efterspørgsel i markedet.


Deltager spørgsmål & svar:

Flere relevante spørgsmål blev stillet af deltagerne, som gav anledning til interessante diskussioner til sidste i webinaret 

  1. Hvor ser i elbilernes brugtpriser om 2 år?

  2. Hvordan ser dieselbilernes priser ud hen over vinteren, givet den høje eksport?

  3. Hvordan udvikler priserne sig på auktioner uden for Danmark – ser vi stigning eller fald?

  4. Hvad er gennemsnitsalderen på elbiler, der sælges som brugtvogne?

Henrik Hansen, chef for Auktion & Garantipris hos AutoProff udtaler:

‘‘Dette nye webinar format er rigtig godt til at give alle danske bilforhandlere afgørende markedsindsigter på prisudviklingen. Vi kan her dele endnu flere detaljer end når vi dagligt er i dialog med forhandlere fra hele landet. Vi sidder jo og følger pulsen i markedet 24/7, og derfor får vi jo naturligvis mange henvendelser fra bilforhandlere der forsøger at forstå, hvad der sker og hvordan de bedst navigerer samt hvordan de anvender vores service Garantipris der først og fremmest fjerner al prisrisiko, og ligeledes fungerer som et godt redskab til prissætning af indbytningsbiler – hvor vores ønske som platform kort og godt er, at facilitere de bedst mulige betingelser for køb/salg, og dermed være et godt redskab for alle brugere.”

Sikkerhed for salg?  

Vores Garantipriser er en af de løsninger, vi er allermest stolte af. Hver dag gør vores Garantipriser det nemt og attraktivt for vores kunder at tage brugte biler i bytte – helt uden prisrisiko, og med ret til størstedelen af merværdien, hvis bilen sælges højere på auktionen.  

Læs mere om Garantipriser her: https://www.autoproff.dk/garantipriser-paa-indbytningsbiler

Næste
Næste

Gør som Andersen & Martini: Øg omsætningshastigheden på dit varelager med Marketplace som supplerende salgskanal