Markedsindsigt: Prisudvikling på B2B brugtbilsmarkedet

Vi har åbnet op for vores data skattekiste og deler meget interessante findings vedr. seneste nyt om prisudviklingen på B2B brugtbilsmarkedet. Dette er et afgørende element for at kunne drive en brugtbilsforretning i et marked, der udvikler sig hele tiden.

Vi har givet mere end 1.9 mio. Garantipriser på brugtbiler til danske bilforhandlere til en samlet inddækningsværdi på garantipriserne for mere end 194 milliarder DKK samt afholdt mere end 700.000 auktioner alene i Danmark.. Så vi sidder hele tiden og har fingeren på pulsen på, hvordan udbud og efterspørgsel udvikler sig på brugte B2B biler. 

Den 8. maj afholdte vi dette webinar om prisudviklingen på B2B brugtbilsmarkedet.


Udvalgte højdepunkter fra webinaret

  1. Overophedet brugtvognsmarkedet: efter store prisstigninger på brugtbiler siden sommeren 2021, så springer boblen i 4. kvartal 2023. Den perfekte storm ramte os. 

  2. Tilbage til udgangspunktet før 2021: priserne er tilbage til det udgangspunkt, vi kendte før sommeren 2021. Hverken bedre eller dårligere. For eksempel så oplevede Top 50 solgte biler på AutoProff et prisfald på 20 % fra oktober til december 2023.

  3. Hvilke biler blev påvirket: Alle biler op til 150.000 DKK er meget stabile og er næsten ikke blevet påvirket. Biler over 150.000 DKK er mere påvirket. Tallene der bliver delt, er et gennemsnit, hvor man kan se, at f.eks. hybridbilerne er blevet ramt hårdest. Der er stadig et marked for benzin og diesel. 

  4. Sæsonudvikling: ser generelt et fald i efterspørgslen i sommerferien og årsafslutning, men at markedet stabiliserer sig hurtigt herefter. På købersiden kan man gøre sig en god handel i disse perioder, hvor mod sælgerne blot skal have lidt is i maven i stedet for at gå i panik. Så tag højde for det i forhold til planlægning. 

Henrik Hansen, chef for Auktion & Garantipris hos AutoProff udtaler: 

‘‘Dette nye webinar format er rigtig godt til at give alle danske bilforhandlere afgørende markedsindsigter på prisudviklingen. Vi kan her dele endnu flere detaljer, end når vi dagligt er i dialog med forhandlere fra hele landet. Vi sidder jo og følger pulsen i markedet 24/7, og derfor får vi jo naturligvis mange henvendelser fra bilforhandlere, der forsøger at forstå, hvad der sker, og hvordan de bedst navigerer, samt hvordan de anvender vores service Garantipris, der først og fremmest fjerner al prisrisiko, og ligeledes fungerer som et godt redskab til prissætning af indbytningsbiler – hvor vores ønske som platform kort og godt er, at facilitere de bedst mulige betingelser for køb/salg, og dermed være et godt redskab for alle brugere.”

Sikkerhed for salg?  

Vores Garantipriser er en af de løsninger, som vi er allermest stolte af. Hver dag gør vores Garantipriser det nemt og attraktivt for vores kunder at tage brugte biler i bytte – helt uden prisrisiko. Og, med ret til størstedelen af merværdien, hvis bilen sælges højere på auktionen.  

Læs mere om Garantipriser her: https://www.autoproff.dk/garantipriser-paa-indbytningsbiler

Forrige
Forrige

Gør som Andersen & Martini: Øg omsætningshastigheden på dit varelager med Marketplace som supplerende salgskanal

Næste
Næste

AP-Managed – kvalitetssikring, når du køber brugte biler